The lanchester library-building a sustainable library

4Citations
Citations of this article
16Readers
Mendeley users who have this article in their library.

Abstract

The award winning Lanchester Library is the largest deep plan naturally ventilated building in Europe and has consistently delivered significant energy savings compared to air conditioned buildings. The article provides some background to the design and explains the sustainable features of the building as well as describing how flexibility was built into the building to enable the library service to evolve in response to changing user needs.

Cite

CITATION STYLE

APA

Noon, P. (2008). The lanchester library-building a sustainable library. In LIBER Quarterly (Vol. 18, pp. 129–136). Igitur, Utrecht Publishing and Archiving Services. https://doi.org/10.18352/lq.7916

Register to see more suggestions

Mendeley helps you to discover research relevant for your work.

Already have an account?

Save time finding and organizing research with Mendeley

Sign up for free