Skip to content

Group activity

New updates
ATEA ABD ALSADIQ
please could you tel mew what the latest GayA UKM use now and if you have it send it to me soon ATEAALPORAKES@GMAIL.COM
Noraini Talib
Kursus mendeley:

Tarikh: 5 Februari 2017 (Ahad)
Tempat: Bilik Seminar Niosh Bangi
Masa: 8.30 hingga 4.30 ptg
Yuran: RM180
Jika daftar berkumpulan dengan bayaran segera, diskaun akan diberi (hubungi laila 0196674663)

daftar 3 orang cash RM520
daftar 5 orang cash RM790

Link untuk mendaftar😊😊
https://goo.gl/forms/z7CMrDsY125BjgEs2
ATEA ABD ALSADIQ likes this.
Mohd Khairul Fadzly Md Radzi
Salam Puan dan warga group. Nak bertanya, bila kita sudah lakukan citation, list of references akan keluar ke dekat page Rujukan dalam words kita nnti?? Sebab saya go to page RUJUKAN dekat words, senarai references tak ada pula. Boleh sesiapa bantu saya?
Terima kasih ya.
Hezzrin Mohd Pauzi
Salam Puan Noraini. Macam mana nak masukkan plugin gaya UKM ni? Sorry saya newbie
Noraini Talib
Noraini Talib ada update ye gaya UKM.
Boleh tengok video terbaru..
https://www.youtube.com/watch?v=SF3MuKzekUM
19th January
Hezzrin Mohd Pauzi
Hezzrin Mohd Pauzi Terima kasih update.
Cuma xdpt buat sebab "cannot connect to the server". kenapa eh? internet semua okey
12th February
Noraini Talib
Noraini Talib boleh tak cuba logout mendeley desktop dan login balik
14th February
Narimah Jamali
Salam Puan. Noraini sy sudah masukkan plugin gaya UKM dlm Mendeley tetapi di References dlm Word tiada style Gaya UKM, saya menggunakan Microsoft Word 2013. Terima kasih Puan.
Noraini Talib
Noraini Talib Restart balik Mendeley Desktop dan Ms Word.

Di Mendeley Desktop, buka View--> Citation Style

Kalau takde dalam list, klik more.. bila dah jumpa.. klik use this style

Dalam MS Word.. utk kali pertama cite dulu... baru citation akan muncul di references
21st November
Noraini Talib
Noraini Talib Untuk pertanyaan atau berbincang tentang Mendeley, boleh ke group Mendeley Malaysia di telegram. Ini link jemputan

https://telegram.me/joinchat/ABIArz-ZSCpu3MwVnUiUog
21st November
Narimah Jamali
Narimah Jamali Terima kasih Puan. Sudah ada Gaya UKM di Word 2013 saya. Terima kasih banyak Puan. =)
22nd November
Noraini Talib
Kursus Penyelidikan Kualitatif Grounded Theory.
Tarikh: 3 Disember 2016
Dibuka untuk pendaftaran.

Sila ke link👇untuk pendaftaran

https://goo.gl/forms/grZFiAvoxErmLdJk1
Noraini Talib
KURSUS PENYELIDIKAN PEMBINAAN MODUL
28, 29 & 30 November 2016 (Cuti sekolah)
di Hotel Bustani, Jitra, Kedah.
Penceramah: Noraini Talib
Anjuran: StatResq Consultancy

Sebarang pertanyaan, sila Whatsapp urusetia :
1) Pn Syikin IPGKDA 019-451 6586 atau
2) Pn Suhartina IPG KDA 019-451 5683
seyedehmaryam moosavi
hello, i want to ask about gaya ukm.
in the citation format there are two mistakes.
after journal name should be '' '' (space) not '',''
and after volume and issue should be '': '' not '', ''.
i couldnt edit the style that you make it. what should i do?
can you help me?
Noraini Talib
Noraini Talib Join our telegram group. I will give u the latest gaya ukm CSL file via that group.

https://telegram.me/joinchat/ABIArz-ZSCpu3MwVnUiUog
2nd November
Noraini Talib
Noraini Talib but if you dload CSL file for gaya UKM from here.. should be ok.

https://goo.gl/fFhrXd
2nd November
Noraini Talib
Bengkel Siswazah: Bengkel Penyelidikan Pembinaan Modul

Untuk pendaftaran, sila ke pautan
https://goo.gl/forms/bmDSg2KivYPsEDSf2
Noraini Talib
Bengkel Siswazah : Pembinaan Instrumen Pengukuran
Sesiapa yg berminat boleh mendaftarkan nama di link http://goo.gl/t4x760
Noraini Talib
BENGKEL MENDELEY
Tarikh: 7 Mei 2016 (Sabtu)
Tempat: Danau Golf, UKM
Trainer: Puan Noraini Talib (Universiti Kebangsaan Malaysia)
Boleh mendaftarkan diri di link berikut
http://goo.gl/forms/Kwg37lgKOC
Amir Azir
Amir Azir Puan, mohon email encik hakimie utk transfer payment
28th April
Noraini Talib
Noraini Talib riteglobal@gmail.com
29th April
khairunnisa ishak
khairunnisa ishak Assalamualaikum..Pn, bila lg ye akan ada kursus mendeley?
23rd May
Noraini Talib
Boleh download plugin gaya ukm dari sini
https://goo.gl/fFhrXd
Umi Sarina likes this.
Mohamad Redwani Mohd Jasni
Mohamad Redwani Mohd Jasni salam nk tny adakah ini plugin gaya UKM yang terkini?
13th October
Noraini Talib
Noraini Talib ya. ini plugin gaya UKM
2nd November
Mohamad Redwani Mohd Jasni
Mohamad Redwani Mohd Jasni ok tq puan
11th November
Noraini Talib
Kursus Mendeley sedang berlangsung di makmal 3, Fpend UKM pada hari ini 21 Februari 2016.
Noraini Talib
Mendeley Malaysia group via telegram boleh join melalui link berikut.
Pastikan smartphone anda telah siap dipasang dengan apps telegram
https://telegram.me/joinchat/ABIArwHjk7qcerdbrPRtmA
Noraini Talib
Mendeley Dekstop compatible dgn office 2016. Saya dah cuba...
Noraini Talib
Noraini Talib jika anda governmen staff, boleh download dari akaun office365
2nd November
Mohamad Redwani Mohd Jasni
Mohamad Redwani Mohd Jasni selain governement mmg x boleh ye
11th November
Noraini Talib
Noraini Talib Kalau company tempat saudara kerja ada subscribe office 365, boleh je.
16th November
Noraini Talib
💻BENGKEL MENDELEY
Tarikh : 07 November 2015
Masa : 8.00 pagi - 4.30 ptg
Tempat: Makmal Komputer 3, FPEND UKM.
Speaker: Pn Noraini Talib (Experienced Mendeley Trainer and Advisor)
Bayaran : RM 100.00
Sijil dari Mendeley akan diberikan kepada peserta.
*******************
Utk maklumat lanjut, sila hubungi
Pn Safiyya di 013-7608817 atau
Pn Sitti Hasnah Bandu di 0198834852
Zuraiza Husin
Zuraiza Husin Assalamualaikum,
Saya berminat untuk join Bengkel Mendeley tapi untuk next bengkel tak berkesempatan.
Ikut perancangan..tahun depan agak2 dalam bulan berapa?

Terima kasih
...
4th November
Noraini Talib
Noraini Talib Saudari boleh organise sendiri bengkel, cari peserta dan jemput saya ke FPI pun boleh. Emel ke noraini.tlb@gmail.com untuk perbincangan lanjut.
5th November
Zuraiza Husin
Zuraiza Husin Setakat ni saya tak berkesempatan untuk cari peserta. Sekiranya ada bengkel yang diuruskan oleh Fakulti lain sila maklumkan. TK.
12th January
Saiful Asmin Tumin
Assalamualaikum. Saya bercadang untuk membeli Windows Surface 3. Ada rakan2 di sini yang telah menggunakan Mendeley untuk Windows Surface? Boleh beri sedikit pro/cons tak? TQvm.
Noraini Talib
Noraini Talib Saya belum pernah gunakan mendeley dgn windows surface 3. Tapi, saya dah forwardkan pertanyaan ni dalam group Mendeley Advisor, so if ada jawapan dari kalangan mendeley advisor nanti, saya akan pastekan di sini.
21st May
Saiful Asmin Tumin
Saiful Asmin Tumin tq puan.
21st May
Noraini Talib
Noraini Talib Ini jawapan daripada salah sorang team developer Mendeley.
"The Surface 3 is an Intel-based system so unlike previous Surface versions, it can run existing desktop apps like Mendeley. However, we haven't optimized the interface for touch-screen use with a pen or finger. It will work, but a pen / finger will be treated the same way as a mouse on a ...
22nd May
Noraini Talib
Kursus Mendeley Gaya UKM
15 Mei 2015
Bilik Cempaka, Pusat Teknologi Maklumat
UKM
Umi Sarina and Ju Anizai Zaini like this.
Noraini Talib
Mana-mana pelajar yang ada email siswa, boleh dapatkan akaun mendeley institutional utk dapatkan lebih banyak manfaat. Caranya, anda hanya perlu join group official library UKM di sini https://www.mendeley.com/groups/3944951/ukm-library-mendeley-group/

Pastikan anda verified emel ukm anda.
4 people like this.
Ju Anizai Zaini
Ju Anizai Zaini Assalamualaikum....
Saya pelajar PhD, jadi hanya menggunakan e-mail yahoo sbgai main e-mail.Saya tdk memiliki e-mail UKM. Saya bertanya ke perpustakaan.
Saya hanya perlu e-mail kepada Puan Shaizimah, dan beliau respon serta tambah dalam senarai group mendeley UKM.
Perkongsian kepada pelajar lain. Di bawah e-mail & detail pegawai perpustakaan yg say...
21st August
Noraini Talib
Noraini Talib Terima kasih Ju Anizai dengan dgn maklumat ini.
21st August
Noraini Talib
Kepada pelajar-pelajar siswazah UKM, jika anda berminat untuk menghadiri demo produk perisian carikata3.0 (formerly known as e-kamus) yang akan diadakan di Pusat Teknologi Maklumat, UKM pada 27 April (isnin) anda boleh register di url berikut. Tempat adalah terhad. Sekiranya terpilih, anda akan menerima emel jemputan daripada kami.

https://ukmedumy-my.sharepoint.com/personal/nt_ukm_edu_my/_layouts/15/WopiFrame.aspx?guestaccesstoken=4VJ9R9EU7y%2bgpqZt4rqCASUbAtDCNiIqbU5hB9RcXaQ%3d&docid=1_14c6268c25a2a4bec96c33ed14d0fc521&wdFormId=%7B16E1E094-9274-4F14-A65B-4C6D356BB8D8%7D&action=formsubmit
Ju Anizai Zaini likes this.

About this group

Khas untuk penyelidik, pelajar-pelajar master dan phd dari seluruh Malaysia berkumpul dan berkongsi artikel-artikel penerbitan. Selain itu, group ini juga memberi ruang kepada pelajar-pelajar siswazah saling berkongsi pengetahuan dan idea tentang penggunaan Mendeley.

Sign up today - FREE

Mendeley saves you time finding and organizing research. Learn more

  • All your research in one place
  • Add and import papers easily
  • Access it anywhere, anytime

Start using Mendeley in seconds!

Sign up & Download

Already have an account? Sign in