The Santuario della Visitazione del Valinotto, Turin, Italy

  • Pretelli M
  • Fabbri K
N/ACitations
Citations of this article
1Readers
Mendeley users who have this article in their library.

You may have access to this PDF.

Abstract

This chapter reports the study case of Santuario della visitazione del Valinotto in Carignano, close to Turin. In contrast to the previously reported cases, in this building the research has been carried on alongside restoration works and part of the collected information has been used to tune the works on the church and the frescoes. Some results have been already published. The building is characterized by a vertical development of spaces, and the consequences of it, mainly on air stratification and of relative humidity, have been observed through the monitoring and the analysis of the resulting graphics of variables and cumulative curves.

Cite

CITATION STYLE

APA

Pretelli, M., & Fabbri, K. (2018). The Santuario della Visitazione del Valinotto, Turin, Italy. In Historic Indoor Microclimate of the Heritage Buildings (pp. 223–244). Springer International Publishing. https://doi.org/10.1007/978-3-319-60343-8_10

Register to see more suggestions

Mendeley helps you to discover research relevant for your work.

Already have an account?

Save time finding and organizing research with Mendeley

Sign up for free